agentz-tips-last-minutes

5-Tips voor het boeken van de perfecte last minute

Het is de ultieme jaarlijkse traktatie. Vakantie! Na een jaar lang hard werken is het meerdaags genieten van zon, zee, strand en natuur het enige dat jou nog kan opladen en voor kan bereiden op de periode daarna. Een voor ons gentz vrij gemakkelijke opgave aangezien een aanzienlijk gedeelte van ons niet is gebonden aan bouw- of kindervakanties. Dit maakt het uitzoeken van de perfecte zomerse spot dan ook eenvoudig, maar – als je het goed doet tenminste – ook voordeliger. Zo blijft er nóg meer ruimte over voor een nóg luxere of langere vakantie en een hoop extra’s. Maar, hoe vind en boek je een zogenaamde Last Minute? Agentz vertelt het je.

9f4ed67c17bf7ccda869-725x498

1. Wees veeleisend, maar niet té.

Overal waar ‘te’ voor staat is niet goed. Dat geldt ook voor wat betreft het boeken van een last minute. Ja, je wilt het liefst genieten op een vijf sterren resort, maar nee het maakt niet uit of de ligbedden zijn bekleed met badstof of riet of dat je kamer zijdelings of direct uitzicht heeft op de meest maagdelijk witte stranden. Wees dus kritisch op luxe, maar flexibel voor wat betreft de details.

2. Ook data-technisch!

Wees ook niet te voorbarig met het vastleggen van data. Een luxe, lange maar voordelige vakantie zal namelijk echt niet staan te wachten op de dag dat jij dat wilt. Nee, wees flexibel en denk eerder in periodes. Begin september, eind september of misschien wel later bijvoorbeeld. Een vaste datum prikken, betekent namelijk al snel dat je te maken zal krijgen met een beperkt aanbod. Vertrekt er op de 5e een vliegtuig voor vijf dagen Curaçao; twee dagen later vliegt hetzelfde vliegtuig, maar dan inclusief een verblijf van negen dagen op basis van All Inclusive voor hetzelfde geld!

walk on the beach

3. Vergelijk alle mogelijke websites

Maar let wel goed op: Scheidt goed het kaf van het koren en werk enkel met betrouwbare en gerenommeerde aanbieders. Het laatste dat je wilt is dat je vakantie budget in rook opgaat bij één of andere malafide bedrijf. Tip: Gebruik vergelijkssites als TriVaGo of Prijsvrij.

4. Focus niet op één luchthaven

Voor het gemak gaan wij er maar even blind vanuit dat jouw volgende zomerse trip per vliegtuig gemaakt zal worden. Hiermee ben je meteen in staat tot het pakken van behoorlijk wat voordeel. Zo is namelijk belangrijk dat jij je niet focust op één luchthaven. Zo kan je tot honderden Euro’s besparen door in plaats vanaf Schiphol te vertrekken vanaf Düsseldorf (Weeze) of Eindhoven. Woon je in het zuiden? Vlak dan zeker Brussel niet uit. Hier ben je dikwijls nog sneller dan in onze hoofdstad.

5. Zoek en boek niet in het weekend

Ja, dit is voor vele het perfecte tijdstip voor het zoeken en boeken van een vakantie, maar dat weten de reisaanbieders ook! De realiteit is dan ook dat vele van hun de prijzen in het weekend omhoog schoppen. Het beste tijdstip? Dinsdagmiddag rond het middaguur of doordeweeks, net na middernacht.

Een paar afsluitende tips. Lijkt de vakantie te mooi om waar te zijn; dan is-ie dat waarschijnlijk ook. Laat je bovendien niet lekker maken met een puike fotoreportage. Google de locatie bijvoorbeeld en oordeel aan de hand van foto’s van mensen die er zijn geweest en hun ervaringen/reviews.

Inspiratie op doen? Dit is onze top 5 met Gay Friendly bestemmingen.

Agentz-gay-friendly

FacebooktwitterFacebooktwitter