Agentz-1-Jaguar-Oliver-Sweeney (1) f

De driving shoes van Jaguar X Oliver Sweeney

Voor de meest stijl- en klassevolle koetsen in de automobiele industrie, ben je bij Jaguar al heel wat decennia aan het goede adres. Het iconische Britse automerk, dat de laatste jaren hun cash voornamelijk inzet op dynamiek, is de grondlegger van historische huzarenstukjes als de elegante E-Type en een majestueuze XJ. Geen wonder dat een samenwerking met een kleding- en lifestylemerk als Oliver Sweeney dan enkel kan resulteren in pure lekkernij!

Agentz-1-Jaguar-Oliver-Sweeney (2)

Of in dit geval; rijdersschoenen. Juweeltjes die – om jouw voeten – door het leven gaan als Whitley en Sayer, waarbij Whitley refereert aan Jaguar’s hoofdkwartier in Whitley, Coventry en naar Malcolm Sayer. Één van de, zo niet dé meest vermaarde designers van Jaguar die onder andere andere verantwoordelijk was voor iconische gestaltes als de C, D en E-Type en de XJ-S.

Agentz-1-Jaguar-Oliver-Sweeney (6)

“Het ontwerpen van de schoenen is op dezelfde wijze aangepakt als het vormgeven van een nieuw model auto. Eerst zijn kleimodellen vervaardigd, waarvan met composiet kunststof preproductie-monsters zijn gemaakt met behulp van een 3D-printproces. Na goedkeuring van de ontwerpen gingen de preproductie-exemplaren naar de Oliver Sweeney-fabriek in Italië, waar ze als voorbeeld dienen voor de volledig met de hand te maken eindproducten. 

De schoenen hebben een aantal unieke kenmerken, zoals de superflexibele en toch stevige zool voor maximaal rijcomfort, met behoud van de elegante stijl van de bovenzijde van de schoen. De afgeschuinde hak fungeert als soepel draaipunt voor een perfecte pedaalbediening. Verder is het vrijwel uitgesloten dat de schoen blijft haken achter de pedalen, dankzij de zeer smalle randen van de zool.

In de schoenen zijn designkenmerken van de door Ian Callum vormgegeven Jaguar XJ te ontwaren. Het gebogen patroon in het stiksel is vormgegeven naar het voorbeeld van de kenmerkende D-stijl van de Jaguar XJ, terwijl het profiel van het teenstuk de signatuur heeft van de grille met zijn afgeronde hoeken.”

Agentz-1-Jaguar-Oliver-Sweeney (1)

Aanschaffen? Dat kan hier. Of hier.

FacebooktwitterFacebooktwitter