Guntu-floating-hotel-agentz (5)

Dit drijvende hotel in Japan is een must visit. Guntu

Nu kunnen wij wel meer reden bedenken om een bezoek te brengen aan het wonderschone Japan, maar dit drijvende hotel is er zeker één van! Met het Guntu Floating Hotel wil het hotel een typische Ryokan ervaring bieden.

Wikiweetje: “Een ryokan (旅館) is een Japanse vorm van een familiehotel of pension. De traditionele Japanse ryokans dateren uit het Edo-tijdperk (1603-1868). Zij boden reizigers een kamer met tatami matten, een gemeenschappelijk bad, en andere openbare delen, waar de bezoekers zich konden ontspannen in hun yukata, een soort badjas die aan de kimono verwant is. De kamers met hun matten mogen niet met schoeisel worden betreden. Schoenen worden buiten het hotel uitgedaan en in speciale kastjes geplaatst. Daar staan pantoffels voor de gasten klaar, maar in de kamers moeten ook deze worden uitgedaan.”

Guntu-floating-hotel-agentz (2)

Het Guntu Floating Hotel is met zijn minimalistische doch luxe kamers wel iets comfortabeler, maar het veelvuldige gebruik van fris ogend hout en witte lakens zorgen er met de adembenemende vergezichten vanuit één van 19 kamers mét terras wel voor een sereen en zen geheel.

Aan boord geniet je uiteraard van de verfijnde Japanse keuken, terwijl het hotel langzaam zijn meters maakt door het Japanse landschap. Meer informatie vind je hier.

Guntu-floating-hotel-agentz (4)

Guntu-floating-hotel-agentz (1)

Guntu-floating-hotel-agentz (3)

Guntu-floating-hotel-agentz (6)

Guntu-floating-hotel-agentz (7)

Guntu-floating-hotel-agentz (8)

Guntu-floating-hotel-agentz (9)

agentz-guntu-floating-hotel

Guntu-floating-hotel-agentz (5)

FacebooktwitterFacebooktwitter