Agentz-Tesla-Model-X (6)

Eindelijk: Dit is de langverwachte Tesla Model X!

Een regelrechte verrassing is de Model X niet meer, maar dat er een nieuw tijdperk is aangebroken voor het merk van de – eigenlijk nu al – legendarische Model S mag duidelijk zijn. Zo heeft de chique en bloedsnelle S er sinds vandaag officieel een geduchte, erg ruime en stiekem bijzondere toffe concurrent bijgekregen; uit eigen stal!

Agentz-Tesla-Model-X (4)

En om dan maar meteen met de ‘deur’ in huis te vallen voor wat betreft de grootste trekpleister van deze – zeker niet malse – SUV. Hij is voorzien van vleugeldeuren! Twee stuks om precies te zijn, aan de achterzijde. Tesla’s/Elon Musk’s motivatie: “We wilden en zo royaal mogelijk opening creëren zodat je kinderlijk eenvoudig de achterste – lees derde – zitrij kan bereiken, zonder dat je eventuele kinderstoeltjes op de tweede zitrij hoeft te verwijderen.”

Agentz-Tesla-Model-X (1)

Erg nobel van meneer Musk, maar minstens net zo indrukwekkend – en supertof! – vinden wij de privechauffeursfunctie van de voorportieren. Zo bepaald de auto aan de hand van de autosleutel – die je ongetwijfeld in je broek- of jaszak draagt – jouw positie en opent ‘ie één van de portieren zodra je in de buurt komt. En oja, hij sluit ze ook zodra jouw bips zich heeft weggenesteld in één van de voorstoelen.

Agentz-Tesla-Model-X (5)

Onderhuids? Daar is het voornamelijk de P90D versie die bij ons het schuim in de mond doet lopen. Een versie die voorzien van een 90 kWh batterij, twee elektromotoren en 772 pk. 772!!!!!!! pk in slechts 3.2 seconden naar de 100 km/u sprint. In Ludicrous Mode welteverstaan, want ‘standaard'; daar doen ze bij Tesla niet aan! Kan het nog gekker? Jawel, want mocht het zo zijn dat vandaag of morgen de pleuris uitbreekt middels een biologische oorlog, dan is het fijn om te weten dat de Model X beschikt over een idioot groot en goed interieurfilter en een heuse ‘bio weapon defense mode-knop’ op het zeventien inch grote scherm.

Agentz-Tesla-Model-X (3)

FacebooktwitterFacebooktwitter