agentz-gelukkig-succesvol-mindfulness (2)

Gelukkige en succesvolle gentz. Dit is hun geheim

Succesvol en gelukkig op zowel professioneel als passioneel gebied. Welke gent droomt daar nou niet van! Je betekent iets in de maatschappij, voor je naaste en voelt je daardoor betekenisvol en uiterst van belang. Maar wat kenmerkt zo’n dergelijke mindset en mate van succes? Hoe kom je ‘daar’? Wel, hieronder vind je 6 eigenschappen die een dergelijke gentleman maken tot wij hij is.

agentz-gelukkig-succesvol-mindfulness (1)

1. Het nastreven van life goals
Niets gebeurt zonder reden. Aan het begin van je carrière/leven heb je bepaald wat voor jou belangrijk is. Een bepaalde functie bekleden bijvoorbeeld, wereldwijs worden middels de mooiste trips en het vinden van die ene. Je gaat ervoor, en je focus blijft scherp. O zeker, laat je verleiden door al het moois eromheen, pak gerust eens een omweg, maar houd het doel voor ogen.

2. Zie alles als een kans en wees dankbaar

“What doesn’t kill you makes you stronger”, Kelly Clarkson had er een hit mee, maar neem deze zin ook zeker ten harte. Tegenslagen in het leven heeft iedereen, maar in plaats van er te vaak bij stil te staan en te verdwijnen in een neerwaartse spiraal, dien je er lering uit te trekken. Elke tegenslag is een verrijking, een leermoment van hoe het bijvoorbeeld niet moet, maar ook een levensles door om te leren gaan met bepaalde emoties. Kop omhoog en doorgaan!

3. Beweeg. Ook geestelijk!

Hardlopen, wandelen, spinnen, squashen. You name it, als je maar beweegt! Minimaal 20 minuten per dag. Gezond voor lijf en leden, maar ook zeker voor je geest! Reset het geheel en doe dit bijvoorbeeld ook op cultureel gebied door tijd in te plannen om te luisteren naar je favoriete muziek of het wegpikken van een aantal traantjes bij een romcom.

4. Leer te vergeven

Teleurstelling. Haat. Verdriet. Zomaar wat emoties die door acties van andere boven kunnen komen. Onthoud echter dat elk mens, maar dan ook echt elk mens wel iets goeds in zich heeft en leer te vergeven. Wie leert te vergeven zal stabieler zijn en zich minder druk maken om zaken uit het verleden. Wat is gebeurt, dat is gebeurt.

5. Mindfulness
Zelf doen we het ook weleens. Opgaan in het moment, iets te veel genieten van een mooi witte wolk in een verder brandschone blauwe hemel of van een goed stuk sushi samen met je geliefde. Leer dit dan ook. Leer omgaan met je emoties, geniet van de dierbaarste en échte momenten en wordt daardoor stabieler en meer ge-focused op dat wat echt belangrijk is. Accepteer een ander zijn – in jouw ogen – eigenaardigheden ook. Iedereen is anders en leeft op zijn manier. Trek je dat minder aan en mindfulness is just around the corner.

6. Een sociaal leven. Van ongekend belang

Mensen die vaak alleen zijn leven korter. Dat is een feit. Daarom is het belangrijk jezelf te omringen met vrienden en familie. Koester ze, behoud ze en respecteer ze, want ze zijn van levensbelang. Maar! Let wel op: een sociaal leven vol Facebook-vrienden is geen sociaal leven.

FacebooktwitterFacebooktwitter