Agentz-on-the-move-Peugeot-508-RXH (1)

Gentz on the move: Peugeot 508 RXH

Stel je hebt hem ontmoet. Jouw ware liefde. Je bent gelukkig, straalt dit aan alle kanten uit en weet dit dan ook nauwelijks te verbergen. Lekker is dat, he? Hoe tof zou eenzelfde effect dan ook zijn na het vinden van je droombaan? Hoe toon je dit professionele succes richting de buitenwereld? Simpel. Door het aanschaffen/leasen van de Peugeot 508 RXH. Succes verzekerd.

Agentz-on-the-move-Peugeot-508-RXH (5)

De 508 RXH kun je het beste omschrijving als een ongeschoren versie van Simon Nessman. Nog steeds even prettig om naar te kijken, maar net even wat ruiger dan normaal. Zo zijn de standaard bumpers voorzien van een kunststof beschermlaagje en ware knoeperds van LEDlampen. Ook zette Peugeot ‘m net wat hoger op zijn negentien inch grote wielen. Hierdoor torent hij net wat hooghartiger boven de rest van het wagenpark uit.

Agentz-on-the-move-Peugeot-508-RXH (3)

Vanbinnen onderscheidt de RXH zich niet standaard van de normale 508. Gelukkig betekent dit niet dat het normale design onaantrekkelijk is. Het binnenste oogt chique, alles voelt goed aan en met name het luxegevoel is subliem. Helemaal in combinatie met het grijze leder dat aanwezig was op ‘onze’ RXH en de optioneel verkrijgbare massagefunctie van de bestuurdersstoel. Overigens is de 508 na zijn facelift voorzien van een nieuwe multimedia- en navigatiesysteem. Weg met die onhandige joystick, welkom touchscreen!

2012 Peugeot 508 RHX

Gecharmeerd van deze grote Fransoos? Weet dan wel dat de RXH enkel leverbaar is met dieselmotoren. De meest aantrekkelijke betreft de HYbrid4 uitvoering. Deze heeft naast de 2.0 dieselmotor óók een elektromotor tussen de achterwielen. Vierwielaandrijving dus, al zijn met name de 200 Franse paarden onder de kap het lekkerste. In combinatie met een automatische versnellingsbak is het dan ook soeverein en potent rondzoeven in deze luxe Fransoos. Het comfort-niveau is hoog, al is-ie ook zeker niet vies van het nemen van een paar lekkere bochten.

Agentz-on-the-move-Peugeot-508-RXH (2)

Uiteraard zorgt professioneel succes voor meer ruimte in je beurs. Best welkom als je zo’n chique voiture op je keurig geplaveide oprit wil plaatsen. Instappen doe je dan ook vanaf net geen vijftigduizend euro. In dat geval heb je een 180 pk sterke 2.0 dieselmotor in het vooronder. De door ons gereden HYbrid4 met 200 pk vermogen, vraagt net geen mille meer investering. Dat lijkt veel, maar in vergelijking met de concurrenten propt Peugeot ‘m voor dat geld wél vol met goodies. Daarnaast is het onderscheidend vermogen ook wat waard, want tussen de eenheidsworsten en verre van stijlvolle concurrenten, zet Peugeot een klassebak neer.

FacebooktwitterFacebooktwitter