Agentz-Nick-jonas-bulge-penis

Just so you know: 5 feiten over ‘de penis’

De kans is groot dat je elke vierkante millimeter van je penis van haver tot gort kent. Hoe ‘ie werkt in verschillende modi, dat weet je ook, maar hoe hij écht in elkaar steekt, daar wordt het waarschijnlijk lastiger. Agentz zet daarom vijf feiten en handige weetjes op een rijtje.

Agentz-enzo-carrini-penis

1. Nee, het is geen spier

Dit zal je misschien verbazen (soms kan ‘ie namelijk behoorlijk krachtig uit de hoek komen!) maar je penis is simpelweg geen spier. Het is in feite een sponzig stuk weefsel (zwellichamen) dat harder en zachter wordt met behulp van bloed. Een bloedstollend dingetje dus..

2. Een erectie behouden? Relax!

Wist je dat als de seksuele spanning toeneemt, de bloedvaten in je penis juist ontspannen? Hierdoor stroomt er meer bloed naar binnen waarna ‘ie zal gaan groeien. De key feature voor het behouden van een erectie is dan ook ontspanning. Relax, geniet en focus je wat meer op genot. Stressen zal namelijk averechts werken.

3. Een ODOL houdt het bedje droog

De gemiddelde man krijgt ongeveer drie a vijf erecties per nacht. Diverse wetenschappers vermoeden echter dat dit onbedoeld helpt bij het drooghouden van je bed. Probeer maar namelijk maar eens te plassen als het ‘down under’ zo hard is als een kei. Succes!

4. Roken maakt ‘m korter

Als je rookt bestaat er een kans dat je jonge heer gedurende een erectie ongeveer één centimeter korter zal zijn. Dit heeft te maken met de bloedsomloop die dikwijls bij rokers slechter is dan bij niet-rokers.

5. Van cut naar uncut. Het kan!

Of het nu een religieuze of medische reden betrof; er bestaat een kans dat je niet tevreden bent met het feit dat je bent besneden. Ondanks dat het wetenschappelijk niet is aangetoond dat dit invloed heeft op je seksleven, kan het handig zijn om te weten dat het hersteld kan worden. Doktoren zullen dan simpelweg de huid op je penis verlengen. Let wel; dit betreft een langdurig proces dat soms jaren in beslag kan nemen voordat het topje weer is afgedekt.

agentz-penis-facts-1

FacebooktwitterFacebooktwitter