rt_pence_trump_mem_160713_12x5_1600

Trump: Dit zijn de eventuele gevolgen voor LGBT’s

Met een zware steen op de maag. Zo werden wij vanmorgen wakker na het lezen van de verkiezingsuitslag in de States. Niet Hillary, maar Donald J. Trump wordt de komende vier jaar de machtigste man op aarde. Alsof een slechte karikatuur van een narcist eerste klas plaatsneemt in de Oval Office. De beurzen kelderden dan ook harder naar beneden dan Trumps mondhoeken, terwijl duizenden mensen in diverse staten van de US hun ongenoegen uitte middels tal van protesten. Dat poesjeslikker Trump echter ook een behoorlijke stempel dreigt achter te laten op de LGBT community aan de andere kant van de oceaan, dat wordt door veel mensen vergeten. Daarom zetten wij ze even op een rijtje, maar hopen we stiekem toch dat het er niet van komt. Laten we van deze zwarte dag namelijk geen zwarte periode gaan maken..

gop-2016-convention

Trump is tegen gelijke rechten voor hetero’s en LGBT’s.

Als ‘echte vent’ is de oranje potus tegen gelijke rechten voor hetero’s en LGBT’s. Hij dreigde in zijn hectische campagne zelfs met het aanstellen van “appoint Supreme Court judges with a view to overturn federal equal marriage laws.” Hij herhaalde daarbij dat hij vóór een tradioneel – dus man/vrouw – huwelijk is en ook zijn running maatje, Pence sluit zich hierbij aan. Die stemde in 2006 zelfs vóór een wet die het huwelijk tussen een man en een vrouw moest beschermen. Hij vind dat een verbod op het sluiten van een huwelijk voor homo’s of lesbiennes niets heeft te maken met discriminatie, maar met het handhaven van ‘Gods idee’.

Running maatje Pence steunt ‘conversion therapy’

Het klintk als een slechte grap, maar running mate Pence gelooft in het kunnen bekeren van ‘anders geaarden’. Conversion Therapy wordt door hem ondersteund. Gelukkig is dit gegeven verboden in Staten als Californië, Oregon, Illinois, Vermont en New Jersey en laten we met z’n allen hopen dat dat zo blijft.


24% Van HIV pattienten had vóór Obama care geen medische zorg. Tot nu..

Obama Care heeft ervoor gezorgd dat bijna een kwart van de HIV patienten in de States, die vantevoren niets tot nauwelijks zorg kregen, weer in aanmerking komen voor de juiste medische aandacht. Trump wil een einde maken aan Obama’s nalatenschap, met alle gevolgen van dien.

FacebooktwitterFacebooktwitter