Agentz-Lexus-Sports-Yacht-Concept

Van weg naar water. Dit is het Lexus Sport Yacht

Van een underdog in de automotive wereld is inmiddels al lang geen sprake meer. Lexus heeft in een kort tijdsbestek een luxe en verfijnde stempel gedrukt en een exclusief niche plekje gevuld tussen alle Audi’s, Mercedessen en BMW’s. En zoals het een elk zelfrespecterend luxemerk betaamt, ga je je dan bezighouden met andere zaken. Het nautische wereldje bijvoorbeeld, en dat is dan ook wat Lexus heeft gedaan. Dit is de Lexus Sport Yacht en die werd onlangs in Miami Beach door Aiko Toyoda (de big chief) onthuld. Voorzien van een adembenemend design, twee Lexus V8 motoren die samen goed zijn voor 897 pk zijn dit de eerste en meteen forse stappen voor het merk dat op deze manier een grotere rol wil gaan spelen in de wereld van luxe en lifestyle.

Het concept van een Lexus speedboot gaf ons de mogelijkheid het Lexus design toe te passen in de maritieme wereld”, zegt Yoshihiro Sawa, Executive Vice President van Lexus International. “Een heel fascinerende uitdaging voor het Lexus Design Centre. En die challenge gaf ons een enorme boost creatieve energie. We kunnen hiermee onze grenzen verleggen naar een wereld buiten de automotive industrie.

Passagiers worden verwelkomd door zacht aanvoelend leder en stijlvolle houten en glazen accenten. Een uitnodigende sofa voor zes personen, een multifunctionele tafel en airconditioning zorgen voor een uiterst prettige ambiance. De passagiers beschikken over 4G wifi en kunnen ze zich vermaken met een geïntegreerd audio- en video-entertainmentsysteem van het gerenommeerde Videoworks uit Italië. Door de digitale versterker van het befaamde Mark Levinson® is het geluid bovendien kraakhelder. Dit alles is te bedienen via een supergeavanceerde ‘ceiling panel’.

01-Lexus-Sports-Yacht-Concept

02-Lexus-Sports-Yacht-Concept

03-Lexus-Sports-Yacht-Concept

04-Lexus-Sports-Yacht-Concept

06-Lexus-Sports-Yacht-Concept

07-Lexus-Sports-Yacht-Concept

09-Lexus-Sports-Yacht-Concept

11-Lexus-Sports-Yacht-Concept

12-Lexus-Sports-Yacht-Concept

FacebooktwitterFacebooktwitter